Dressyrträning

7323

Dressyrträning

Jag håller regelbundna träningar varje vecka samt även helgkurser återkommande. Det går även utmärkt att boka mig till sin klubb om ni är ett sällskap. 40 års erfarenhet av hästar och ridning varav 30 år professionellt har givit en bred och trygg kunskaps bank att luta sig emot.

Jag har ridit och undervisat både  hoppning och dressyr samt ägnat mig en del åt körning. Jag har utbildning från Strömsholm och förutom lång erfarenhet av undervisning på ridskola och av ryttare med egna hästar i Sverige har jag också arbetat utomlands. Med hunterhästar i USA, hopphästar i Australien och på Dressyr- och utbildningsanläggning i Tyskland. Den breda kompetensen, att ha följt en så stor mängd hästar i olika discipliner och åldrar över lång tid ser jag som en stor förmån och fördel.

Som Basic Instructor i Centrerad Ridning betraktar jag kroppen som central i vår kommunikation  med hästen. Mental träning är ytterligare en viktig och värdefull pusselbit jag använder mig av i träningen. Utbildningsskalan står för ryggraden i mitt utbildnings system och hästens välbefinnande går först i alla lägen.

Jag är fortsatt aktiv själv som ryttare  och tränar med Karin Öljemark.