BEMER

Hur fungerar BEMER?
BEMER kan förbättra den reducerade blodcirkulationen i de allra minsta blodkärlen och därmed främja kroppens egna självläkande och regenererade processer.

Blodcirkulationen är kroppens försörjningssystem. Av detta befinner sig 75 procent inom för de minsta blodkärlen (microcirkulation). Alltså i det område där blodcellerna försörjer vävnader och organ med näringsämnen och syre och på återvägen transporterar bort avfallsprodukterna.
Det är bara med hjälp av dess processer för försörjning och borttransportering som kroppens celler kan utföra sina komplexa livsuppehållande uppgifter och ställa energi till kroppens förfogande.

Hjärtat ser till att blodcellerna rör sig genom blodomloppet. Men de små blodcellerna måste totalt sköta leverans och borttransport på ett område som är över 100 000 km. Eftersom hjärtat inte klarar av detta helt själv behöver det hjälp, så att de allra minsta blodkärlen sätter fart på blodcellerna genom sina egna pumprörelser (vasomotion) och stöder på detta sätt hjärtat. Genom sina rörelser reglerar de dessutom blodflödet så att områden med ett för tillfället högre försörjningsbehov får bättre blodcirkulation än ett område som då har ett mindre behov. Ett exempel: När man idrottar har musklerna ett större försörjningsbehov, medan hjärnan då oftast behöver mindre. I skolbänken är det precis tvärtom.

Med hjälp av de allra minsta blodkärlens pumprörelser kan alltså blodcellerna utföra sitt arbete, och det på det ställe där det just då behövs som mest. Resultatet är imponerande: Immunförsvaret stärks, den fysiska och mentala prestationsförmågan ökar, sjukdomar bekämpas på ett bättre sätt och läkemedel kommer bättre fram till sitt mål.

För den övervägande majoriteten av alla människor gör mycket stress, för lite sömn, ensidig kost, osunda levnadsvanor, sjukdomar och naturligtvis det normala åldrandet att pumprörelserna i de allra minsta kärlen blir långsammare. Därigenom rör sig blodcellerna alldeles för långsamt framåt och kan inte längre utföra sina arbetsuppgifter tillräckligt. En för svag försörjning av vävnader och organ leder på lång sikt till avtagande fysisk och mental prestationsförmåga, värk, dåligt allmäntillstånd och sjukdom.

Den fysikaliska kärlterapin BEMER kan motverka detta i en naturligt begränsad omfattning. Med hjälp av elektromagnetiskt överförda stimuleringssignaler stimulerar den de minsta blodkärlens pumprörelser och kan därmed normalisera blodflödet i detta område igen. Kroppens celler blir bättre försörjda igen och kanutföra sina mångsidiga uppgifter, som till exempel att bekämpa sjukdomar och värk, hjälpa sår att läka, ge energi för fysiska och mentala aktiviteter eller helt enkelt bara förbättra allmäntillståndet.

Men även inom amatöridrott och professionell idrott kan BEMER ge värdefullt stöd. En behovsanpassad blodcirkulation i de allra minsta blodkärlen kan nämligen förkorta uppvärmnings- och nedvarvningsfaser samt ge en sanbbare återhämtning och därmed effektivare träningspass. Dessutom kan mikroskador i idealfallet repareras direkt och på så sätt kan större följdskador förebyggas.

 bemerlogo

[embedyt]http://youtu.be/gBXaCiqaCKU[/embedyt]