Vad säger mina elever

Catharina Aminoff-Sörberg  Psykoterapeut som rider sin egna uppfödning
– Jag har tränat för Karin i 5 år nu. Började med min unghäst som mest ville stå i ett hörn och stegra sig inför alla krav. Idag har jag en ambitiös smart häst på 10 år som alltid vill göra sitt bästa och litar på mig och Karin i alla uppgifter han får. Karin har en unik känsla för hästar och vad varje individ behöver för att hitta lusten att arbeta. Hon ser paret häst och ryttare som speglar av varandra och hjälper till så alla hittar sin väg framåt. Aramis och jag är jättenöjda med träningen vi får eftersom vi ständigt utvecklas men utan tvång utan istället genom gemensam överenskommelse häst ryttare och tränare.

Fredrika Källström  Dressyrelev hos Liane Wachtmeister tidigare hos Anna Svanberg
– Jag tycker att Karin är unik i sitt sätt att undervisa, hur hon med små medel får mig som ryttare att utvecklas. Hon är en fantastisk pedagog, jag skulle säga att hennes styrka är att likna ridningen vid andra saker, att använda sig av associationer för att komma över mentala hinder. Jag hade tex problem med min hållning och detta hjälpte hon mig med genom att säga ”tänk att du har en krok i bröstet som drar dig framåt-uppåt” – detta var så mycket bättre än om hon bara sagt ”räta på dig” Hon står även bakom det jag ser som min största styrka i ridningen: analysen! Vad hände och varför? Varför blir det inte som jag tänkt? varför gick det fel? Hade jag inte förberett ordentligt? Hon har lärt mig att ridningen inte är slumpartad utan att allt kommer an på något. Att istället för att bli irriterad, så måste jag förändra något.…


Birgitta Wennerholm-Nilsson  aktiv i Sörmlandshästavelsförening, driver inackorderingsstall med träningsanläggning
-Träningarna har alltid genomförts med inlevelse och ett otroligt engagemang från Karins sida. Målande beskriver hon skänkelvikning, galoppombyten osv. med sin egen kropp ”skuttande” runt i ridhuset.Med ett fantastiskt bra öga för hästars (och människors) rörelsemekanik och sinne kan hon rätta någon detalj i t.ex. sits eller annat som gör stor skillnad.
Noggrannheten med grunderna och utbildningsskalan parat med detta stora engagemang för häst och ryttare som Karin har, ger min ridning en ny dimension.
Är mycket tacksam för det.